23948sdkhjf

Ny entreprenörskapsutredning

En ny utredning ska se över förutsättningarna att starta och driva företag samt utveckla innovationer.
Regeringen ger den särskilda utredaren Pontus Braunerhjelm i uppdrag att se över innovations- och entreprenörskapsklimatet i Sverige i utredningen Utveckling av innovations- och entreprenörsklimatet.

Till utredningen knyts också en referensgrupp med entreprenörer. För att skynda på processen ska utredningen löpande förmedla slutsatser till regeringen och ha kontakt med det innovationsråd som regeringen avser att inrätta .

– Sverige ska ha EU:s lägsta arbetslöshet år 2020. Då behövs ändamålsenliga och konkurrenskraftiga villkor för entreprenörskap och innovationer, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg i ett pressmeddelande.

Utredningen ska bland annat se över centrala ramvillkor för entreprenörskap, innovation och omställningsförmåga, hinder för rörlighet mellan olika sektorer och anställningsformer samt möjligheterna att utveckla lösningar på samhällsutmaningar genom innovation och entreprenörskap.

Hösten 2015 ska utredningen delrapportera slutsatser till regeringen i frågor som är relevanta för regeringens forsknings- och innovationspolitik. Uppdraget ska slutredovisas senast 15 oktober 2016.

Initiativet innebär att den förra regeringens entreprenörskapskommitté skrotas.

– Vi gör om och väljer att lägga ner den gamla utredningen. Vi ska tillsätta en referensgrupp med riktiga entreprenörer. Det fanns inga i den förra utredningen, säger Ann Wolgers, pressekreterare hos Mikael Damberg, till Dagens Opinion.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078