23948sdkhjf

Ny chef på Pfizer

Christopher Siegmund tar över rodret på bolagets tillverkningsanläggning i Strängnäs.
Pfizers bioteknologiska tillverkningsanläggning i Strängnäs får en ny platschef i form av amerikanske Christopher Siegmund, som även tar plats i styrelsen av Pfizer Health. Han har arbetat på bolaget sedan år 2008 och kommer närmast från en tjänst som produktionschef vid en anläggning för tillverkning av proteinbaserade läkemedelssubstanser i Grange Castle, Irland.

Sin nya roll tar han över efter den tillförordnade platschefen Kim Sandell som suttit på tjänsten sedan Kirsti Gjellan lämnade Pfizer i maj förra året, 2014.

- Jag har ett stort förtroende för den svenska verksamheten som har en viktig roll i Pfizers globala produktionsnätverk. Pfizer har här en anläggning som lyckats hålla sig globalt konkurrenskraftig inom läkemedelsproduktion tack vare ett ständigt förbättringsarbete med fokus på miljö, kvalitet och effektivitet. Här tillverkas moderna läkemedel som varje dag påverkar och gör skillnad i miljontal patienters liv, säger Christopher Siegmund i ett pressmeddelande.

I grunden har Christopher Siegmund en kandidatexamen i biokemi från Illionois State University samt en master of business administration, MBA, från Daniels College of Business vid University of Denver.

Den 6 000 kvadratmeter stora anläggningen i Strängnäs är Sveriges största bioteknikanläggning för produktion av läkemedelssubstanser för kommersiellt bruk. Pfizer har lagt ner runt 1,5 miljarder kronor på anläggningen och investerar nu ytterligare många miljoner för att möjliggöra en utökad produktion, både i Pfizers regi och för kontraktstillverkning för andra läkemedelsföretag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078