23948sdkhjf

Framåt för Orexo

Orexo får nytt USA-patent och släpper ny styrka av Zubsolv.
Läkemedelsbolaget Orexo har fått sitt fjärde patent godkänt av det amerikanska läkemedelsverket FDA. Patentet löper fram till 18 september år 2013 och gäller läkemedlet Zubsolv mot opiatberoende. Zubsolv är en oral behandling i tablettform som innehåller substanserna buprenorfin och naloxon.

- Vi investerar betydande resurser i utvecklingen av Zubsolv i form av klinisk forskning och farmaceutisk utveckling, för att hjälpa opiatberoende patienter. Detta senaste patent ger oss ytterligare styrka och trygghet i vårt fortsatta arbete för att förbättra behandlingen av opiatberoende, säger Nikolaj Sørensen, vd och koncernchef på Orexo, i ett pressmeddelande.

I dag tisdag meddelade bolaget dessutom att arbetet är i full gång med lanseringen av en ny styrka av Zubsolv. Styrkan är 8,6 milligram/2,1 milligram sublingual buprenorfin/naloxon. Det är högre än de som finns på marknaden i dagsläget – 5,7/1,4 milligram respektive 1,4/0,36 milligram. De olika styrkorna kompletterar varandra och ger en ökad möjlighet till individanpassade behandlingar.

I sin rapport från det fjärde kvartalet 2014 visar Orexo upp ett resultat efter skatt på 51,6 miljoner kronor. Det är en rejäl ökning från -37,8 miljoner kronor under motsvarande period året dessförinnan.

Resultatet per aktie landade på 1,50 kronor, vilket kan jämföras med -1,19 kronor år 2013. Nettoomsättningen uppgick till 221 miljoner kronor (99,5) och de likvida medlen landade på 285 miljoner kronor vid periodens utgång. Styrelsen föreslår ingen utdelning för räkenskapsåret 2014.

Läs mer om Orexo.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062