23948sdkhjf

KD-bolag till fas II

Dilaforette planerar en studie med en ny behandling mot blodsjukdomen sicklecellanemi.
Karolinska Developments portföljbolag Dilaforette har ingått ett samarbetsavtal med Ergomed för den kliniska fas II-utvecklingen av heparinderivatet sevuparin i patienter med blodsjukdomen sicklecellanemi, SCD. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt avtalet anlitas Ergomed som kontraktsforskningsorganisation för att genomföra Dilaforettes multicenter och multinationella, randomiserade fas II-studie i SCD-patienter som lider av vasoocklusiva kriser, som orsakas av att förändrade blodkroppar blockerar blodkärlen och därmed reducerar blodflödet till organen. Det resulterar i syrebrist samt ofta svår smärta. I dag är smärtlindring genom opioider den enda tillgängliga behandlingen för patienterna under dessa kriser.

- SCD är en mycket allvarlig sjukdom som drabbar patienter över hela världen och där det i dag inte finns något specifik och effektiv behandling. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Erogomed för att ta sevuparin till nästa utvecklingsfas, samtidigt som vi ser avtalet som ett utmärkt tillfälle att kombinera bolagens expertis, skriver Dilaforettes vd Christina Herder i pressmeddelandet.

Studien planeras att starta under andra kvartalet 2015. Ergomed kommer parallellt att investera en del av intäkterna från de kliniska och regulatoriska aktiviteterna för studien mot en andel av aktierna i Dilaforette.

Läs mer om Dilaforette.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125