23948sdkhjf

Neurovive tankar kassan

Tar in 65 miljoner genom en riktad emission.
Genom en nyemission har bioteknikbolaget Neurovive Pharmaceutical tillförts 1,3 miljoner nya aktier och på så vis tagit in 65 miljoner kronor före emissionskostnader. Emissionen var riktad till utvalda investerare i Sverige och internationellt som fick teckna aktier till ett pris om 50 kronor per aktie genom en private placement.

Pengarna ska enligt bolaget användas till den kommande kommersialiseringen av den hjärtcellsskyddande läkemedelskandidaten Ciclomulsion i Europa. Dessutom ska de användas till att finansiera den fortsatta utvecklingen av företagets övriga produktkandidater, exempelvis Neurostat som utvecklas för att skydda nervceller vid hjärnskador.

- Emissionen stärker Neurovives finansiella ställning och möjliggör ytterligare investeringar i vår utvecklingsportfölj där vi framförallt emotser data från fas III-studien avseende Ciclomulsion under tredje kvartalet 2015. Denna emission är ett led i processen att ta oss från ett utvecklingsbolag till ett lönsamt läkemedelsföretag, säger Mikael Brönnegård, vd för Neurovive.

Neurovive Pharmaceutical fokuserar på produkter inom mitokondriell medicin. Ciclomulsion verkar genom att skydda cellernas kraftverk mitokondrierna mot stress. Produkten utvärderas för tillfället i kliniska fas III-studier med fokus på skydd av hjärtat, njurarna och hjärnan i samband med akuta skador.

Läs mer om Neurovive Pharmaceutical.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063