23948sdkhjf

Kancera får patent i Kina

Visar upp ökade kostnader från FoU-verksamheten och får godkänt för delägt patent.
Forskningsbolaget Kanceras delägda patent WO 2011/079902 rörande monoklonala antikroppar mot ROR 1 har godkänts i Kina.

Kancera har förvärvat partiella rättigheter till detta patent från Bioinvent enligt en överenskommelse som inte innebär någon finansiell börda, utöver patentkostnader, för Kancera innan intäkter genereras.

Genom bolagets medgrundare Professor Håkan har Kancera varit delaktigt i utvecklingen av dessa antikroppar. Antikropparna har främst utnyttjats för att identifiera och validera nya indikationer för ett framtida ROR-hämmande läkemedel.

En eventuell vidareutveckling av de ROR-riktade monoklonala antikropparna för terapeutiska ändamål kommer i dagsläget endast att ske i partnerskap som ger finansiering och tillgång till expertis inom utveckling av antikroppsbaserade läkemedel, skriver bolaget i sin bokslutsrapport.

I rapporten visar bolaget upp att forsknings- och utvecklingskostnaderna under fjärde kvartalet uppgick till 3,6 miljoner kronor. Det kan jämföras med 2,1 miljoner under motsvarande period år 2013.

Rörelseresultatet och resultat efter finansiella poster uppgick till -4,1 miljoner (-2,1) medan resultatet per aktie blev -0,04 kronor (-0,05). Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -4,5 miljoner (0,4). Likvida medel uppgick den 31 december 2014 till 23,0 miljoner (14,1).

Kancera är beläget på Karolinska Institutet Science Park i Solna. Bolaget utvecklar läkemedel mot leukemi och andra cancerformer, främst i form av solida tumörer. Ett annat fokus för företaget är parasitsjukdomar.

Läs mer om Kancera.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066