23948sdkhjf

Vill tala om resistensen

Regeringen bjuder in till samtal om en ny strategi mot antibiotikaresistensen i Sverige.
Forskningsminister Helene Hellmark Knutsson , folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström och landsbygdsminister Sven-Erik Bucht har skickat ut en inbjudan till ett möte om antibiotikaresistens.

Syftet med mötet är att uppdatera den landets tio år gamla strategi för att motverka spridningen av och övervaka antibiotikaresistensen i Sverige, både med hänsyn till hälso- och sjukvården och veterinärmedicinen. Den nuvarande svenska strategin lyftes fram i en proposition från år 2005: Sveriges strategi för ett samordnat arbete mot antibiotikaresistens och vårdrelaterade sjukdomar, prop. 2005/06:50.

Samtalet äger rum den 9 mars på Rosenbad och ska vara blocköverskridande, varför Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet har bjudits in. Dessutom kommer berörda myndigheter representeras.

- Sverige är en viktig förebild liksom en aktiv internationell part i arbetet mot antibiotikaresistens, och en förnyad strategi kan bidra till att vi fortsätter att vara det, säger Gabriel Wikström i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078