23948sdkhjf

Tar in pengar och byter ägare

Hansa Medical vill ta in 246 miljoner genom en emission och storägaren Farstorps Gård säljer sina aktier.
Bioteknikbolaget Hansa Medical ska genomföra en nyemission som tillför bolaget 246 miljoner kronor brutto. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Nyemissionen är helt säkerställd genom tecknings- och garantiåtaganden, skriver bolaget.

Hansa Medical avser att emittera nästan 6,5 miljoner nya aktier, med företrädesrätt för befintliga aktieägare att teckna nya aktier till en teckningskurs om 38 kronor per aktie.

Nexttobe, ett bolag som kontrolleras av finansmannen Bengt Ågerup, har förbundit sig att teckna sig för sin pro rata-andel i nyemissionen. Vem som har lämnat garantilöften framgår inte av pressmeddelandet.

Pengarna kommer att användas främst för att finansiera utveckling avseende Ides ; ett proteolytiskt bakteriellt enzym som bryter ner Ig G-antikroppar.

I dag måndag meddelar bioteknikbolaget även att storägaren Farstorps Gård har sålt nästan 4 miljoner aktier i Hansa Medical, motsvarande cirka 15 procent av bolaget.

Försäljningen har gjorts till "utvalda svenska och internationella institutionella investerare", däribland fonder förvaltade av Rhenman & Partners samt Hjärt- och Lungfonden.

Farstorps Gård var före försäljningen Hansa Medicals största ägare. Farstorps Gård kontrolleras av familjen till företagets grundare och före detta ordförande Bo Håkansson som avled i en tragisk olyck a under hösten.

Läs mer om Hansa Medical.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094