23948sdkhjf

De ska stärka Hansa Medical

Professorerna Lars Björck och Hans Wigzell tar plats i bolagets vetenskapliga utskott.
Bioteknikföretaget Hansa Medicals styrelse har bestämt sig för att instifta tre nya utskott: revisionsutskottet, ersättningsutskottet och det vetenskapliga utskottet. Anledningen är bland annat att förbereda företaget inför handeln med bolagets aktier på Nasdaq Stockholms huvudlista.

Det vetenskapliga utskottet kommer att bestå av styrelseordförande Birgit Stattin Norinder, styrelseledamöterna Stina Gestrelius och Cindy Wong, samt professorerna Lars Björck och Hans Wigzell.

Ordförande för utskottet är Lars Björck, professor i infektionsmedicin vid Lunds universitet. I grunden är han läkare. Lars Björck har tidigare varit chef vid avdelningen för infektionsmedicin vid Lunds universitet.

Hans forskning har bland annat givit upphov till de patent och patentansökningar som är kopplade till Hansa Medicals huvudprojekt: det bakteriella enzymet Ides som bryter ner Ig G-antikroppar. Ides utvecklas bland annat till att bli en behandling för att motverka att transplanterade organ stöts bort av patienters immunförsvar.

Innan han gick i pension 2004 var Hans Wigzell professor och ordförande vid institutionen för immunologi vid Uppsala universitet och professor i immunologi vid Karolinska Institutet, där han även var rektor. Han har dessutom varit generaldirektör för Statens Bakteriologiska Laboratorium och sedan Smittskyddsinstitutet samt vetenskaplig rådgivare till den svenska regeringen mellan åren 1999-2007. Hans Wigzell är adjungerad professor vid Institutet för Human Virology, University of Maryland, USA, och vid Ehime University, Japan.

Revisionsutskottet består av styrelseledamöterna Anders Blom som blir utskottets ordförande, Per Olof Wallström och Birgit Stattin Norinder. Birgit Stattin Norinder är ordförande för ersättningsutskottet där ledamöterna Stina Gestrelius och Per-Olof Wallström ingår.

Läs mer om Hansa Medical.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079