23948sdkhjf

Innovationsrådet kickar igång

Nu har det rådgivande organet haft sitt första möte, skriver statsminister Stefan Löfvén.
I en debattartikel i Dagens Industri skriver statsminister Stefan Löfvén att det Nationella innovationsrådet samlades för sitt första möte måndagen 23 februari. Rådets mål är att stärka Sveriges innovationsförmåga och konkurrenskraft.

Ordförande är statsministern själv och med i rådet sitter fem ministrar och tio ledamöter från näringslivet och akademin, med Wille Birksten som huvudsekreterare. De ministrar som ingår i rådet är, förutom Löfvén, finansminister Magdalena Andersson, närings- och innovationsminister Mikael Damberg, forskningsminister Helene Hellmark Knutsson och miljöminister och vice statsminister Åsa Romson.

- Syftet med att placera det på högsta politiska nivå är att ge prioritet till arbetet med att stärka Sveriges innovationsförmåga och konkurrenskraft. Innovationsrådet kommer också att vara viktigt för att upprätthålla en löpande dialog mellan politik, näringsliv, akademi och fackföreningsrörelse, skriver Stefan Löfvén i artikeln.

Han lyfter fram att Innovationsrådet ska fungera som ett rådgivande organ som tar fram förslag för att få till en bättre samordning i landet, att hjälpa och uppmuntra fler att bli småföretagare samt effektivisera vägen för en idé att nå till marknaden.

På rådets första möte, som ägde rum måndagen 23 februari på Harpsund, diskuterades bland annat den statliga riskkapitalförsörjningen. Life science är en av rådets hjärtefrågor, tillsammans med innovationsupphandling och klimatförändringarna. Ett av de konkreta målen är även att skapa fler jobb och öka tillväxten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064