23948sdkhjf

Dextech startar studie

Den första patienten har behandlats i bolagets kliniska prostatacancerstudie.
I oktober fick det Stockholmsbaserade forskningsbolaget Dextech Medical godkänt från det svenska och det danska läkemedelsverket att starta upp en klinisk fas II-studie med sin läkemedelskandidat Osteodex. I multicenterstudien testas substansens effekt på kastrationsresistent prostatacancer, CRPC, med metastaser i skelettet. Fredagen 20 februari fick den första patienten i studien sin första av 13 behandlingar under de kommande sex månaderna.

- Det känns verkligen tillfredställande att kunna ge den första patienten sin behandling. Nu ser vi fram emot en effektiv patientrekrytering tillsammans med de tre sjukhusen och vår CRO Synteract HCR, säger Dextechs vd Anders R Holmberg i ett pressmeddelande.

Inför studien noterade sig Dextech på Aktietorget i juni. Detta föregicks av en nyemission under våren, vars mål var att ta in kapital till den nu uppstartade kliniska studien.

Genom sin teknikplattform , Guadex, där en aktiv substans kopplas till en dextranmolekyl och en guanidinförening har Dextech tagit fram tre läkemedelskandidater. Målsättningen är att ta dem genom fas II-studier och sedan utlicensiera utvecklingen av dem. I november meddelade Dextech att bolaget planerade att starta upp ett prekliniskt program för att testa osteodex som eventuell behandling mot bröstcancer . Målet är att bredda indikationerna för osteodex inför ett licensavtal.

Dextech Medical är beläget på Cancer Centrum Karolinska, CCK, i Solna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064