23948sdkhjf

Nedslående siffror för Vigmed

En utdragen CE-märkningsprocess gjorde att nålskyddsbolaget inte nådde försäljningsmålet.
Under 2014 lanserade medicinteknikbolaget Vigmed tre nya produkter och tecknade distributionsavtal på flera olika marknader, bland annat Tyskland . Dessutom erhöll företaget en CE-märkning för sin produktlinje Swing, ett säkerhetsskydd som automatiskt förhindrar nålsticksskador under och efter en injektion.

Rörelseresultatet från det fjärde kvartalet 2014 uppgick för koncernen till -9,6 miljoner kronor. Det är en minskning från -4,6 miljoner under motsvarande period år 2013. Resultatet per aktie landade på -0,26 kronor (-0,12) och försäljningen uppgick under kvartalet till 685 000 kronor, vilket kan jämföras med noll kronor år 2013.

För helåret 2014 nådde bolaget inte sitt försäljningsmål om 5-10 miljoner kronor. Försäljningen stannade i stället på 1,1 miljoner kronor.

- Försäljningen, som i huvudsak förväntades komma under årets sista månader har påverkats negativt av en utdragen process för att erhålla CE-märkning för Swing-produkterna. Denna process är nu i mål, men för sent på året för att bolaget skulle kunna uppnå de prognosticerade försäljningssiffrorna, skriver bolaget.

Tecknade distributionsavtal för marknaderna i Europa har skett enligt planering även om tidsplanen försenats något och därmed även påverkat tidpunkten för försäljningsstart. Tidigare publicerade mål, att sälja för 400-600 miljoner kronor på årsbasis fem år efter uppstart, står fast.

- Denna nivå förväntar man sig, på grund av den sena uppstarten att nå under 2019, skriver bolaget.

Företaget har budgeterat en försäljning under 2015 på 50 miljoner kronor, enligt bolagets bokslutskommuniké.

Vigmed är ett Helsingborgsbaserat medicintekniskt företag som tillverkar nålskyddande produkter.

Läs mer om Vigmed.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064