23948sdkhjf

Tar in 10 miljoner

Rubicon Life Science slutför emission, får ny vd och inleder klinisk studie på fotsår.
Det Göteborgsbaserade bioteknikbolaget Rubicon Life Science, RLS, har slutfört en företrädesemission som blev fulltecknad. Den tillför bolaget tio miljoner kronor före emissionskostnader.

I dag torsdag meddelade bolaget dessutom att Kenth Hanssen tar över rollen som vd efter Fredrik Florberger, som bland annat tagit RLS till Aktietorget. Kenth Hanssen har erfarenhet från ledande roller inom olika branscher. I sina roller har han bland annat fokuserat på sälj och marknadsföring.

RLS Global utvecklar och säljer produkter för vävnadsbevarande tand- och sårvård. Ett av bolagets preparat testas för närvarande i en klinisk studie som pågått sedan februari i år. Där testas det som behandling mot diabetiska fotsår. Den pågående studien genomförs vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset och fyra andra sårvårdsmottagningar i Göteborg.

- De inledande studierna ser mycket lovande ut men vi kan inte uttala oss om slutresultatet förrän i maj 2015 då vi har alla resultat på plats. Om studien fortsätter som planerat kan vi ha en godkänd produkt på den kommersiella marknaden under 2015, säger Kenth Hanssen i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063