23948sdkhjf

Klirr i kassan för Medivir

Visar upp en rejäl resultatökning för 2014 och en stark nordisk försäljning lyfter aktien.
Specialistläkemedelsbolaget Medivir redovisar ett resultat efter skatt på 147 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2014. Det är en rejäl ökning jämfört med 19,3 miljoner under motsvarande period år 2013. Resultatet per aktie uppgick till 4,71 kronor (0,62).

Nettoomsättningen uppgick till 377 miljoner kronor (147).

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 505 miljoner kronor (75,6) och de likvida medlen uppgick vid periodens utgång till 1,4 miljarder kronor.

I en rapportkommentar skriver Nordea Markets att Medivirs flaggskeppsprodukt mot hepatit c, Olysio, visade upp en starkare försäljning än väntat på de nordiska marknaderna. Olysio-försäljningen i Norden nådde 103 miljoner kronor av koncernens totala 377 miljoner under det avslutande kvartalet. Det lyfts fram som den främsta anledningen till att bolagets aktie lyfte rejält på fredagsförmiddagen efter att Medivir öppnade sitt bokslut. Vid 11-tiden på fredagen hade Medivir-aktien stigit hela elva procent till 93,50 kronor.

Banken förväntar sig dock att den nordiska försäljningsstyrkan kommer att minska betydligt då konkurrens från Gileads och Abbvies hepatit c-behandlingar väntas under 2015 i Norden, understryker Nordea. Bankens rekommendation är sälj, med en riktkurs på 90 kronor.

I dag fredag r edovisar Medivir dessutom utfallet från anmälningsperioden som inledde bolagets frivilliga inlösenprogram. Anslutningsgraden var om 96,2 procent.

Varje aktieägare som har valt att delta i programmet får en inlösenrätt för varje innehavd aktie. Sju sådana inlösenrätter ger rätt till inlösen av en aktie. Det innebär att var sjunde aktie ger rätt till en kontant ersättning om 140 kronor, vilket kommer att betalas ut den 17 mars 2015.

Läs mer om Medivir.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078