23948sdkhjf

Lovande från Sobi

Visar positiva resultat från en pediatrisk fas III-studie med sin behandling mot blödarsjukdomen hemofili b.
Tillsammans med samarbetspartnern Biogen Idec visar läkemedelsbolaget Sobi upp positiva resultat från en pediatrisk fas III-studie med läkemedlet Alprolix, som består av koagulationsfaktor IX och Fc fusion protein.

I studien, Kids B-Long utvärderades en profylaktisk behandling med Alprolix hos barn under tolv års ålder med en allvarlig form av blödarsjukdomen hemofili b. De fick en dos av Alprolix i veckan. Resultaten visar att behandlingen inte gav upphov till produktion av antikroppar som hämmade behandlingens effekt. Den orsakade inte heller några allvarliga biverkningar. Dessutom ledde behandlingen till en låg förekomst av blödningar hos patienterna.

Informationen från studien kommer att analyseras vidare och slutgiltiga resultat ska presenteras vid en kommande vetenskaplig konferens. De resultat som presenterats hittills ger dock stöd till användningen av Alprolix vid behandling av barn och de kommer att inkluderas i Sobis ansökan om marknadsgodkännande för Alprolix som ska skickas in till den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA. Samarbetspartnern Biogen har meddelat att en sådan ansökan väntas under andra halvåret 2015. Om allt går vägen väntas behandlingen nå marknaden under andra halvåret år 2016.

Alprolix har sedan tidigare godkänts för pediatriskt bruk i USA.

Sobi utvecklar främst behandlingar mot ovanliga åkommor, med särskilt fokus på genetiska och inflammatoriska sjukdomar.

Läs mer om Sobi.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078