23948sdkhjf

Labtechbolag tar plats i EU-nätverk

Uppsalabaserade Gradientech är den enda skandinaviska representanten i cellmigrationsnätverket Incem.
Det Uppsalabaserade mikrofluidikbolaget Gradientech har valts ut som partner i forsknings- och innovationsnätverket Incem, som lanserades i januari. Incem står för Integrated Component Cycling in Epithelial Cell Motility . Syftet med nätverket är att kartlägga och visualisera mekanismer bakom cellers rörelser för att i slutänden utveckla sätt att påverka detta. Nätverket finansieras i fyra år av EU.

Arbetet koordineras av Universitetssjukhuset i Aachen, Tyskland. Gradientech är en av elva partners från sex europeiska länder samt Israel. Dessa kommer genom nätverket få förstärkning i form av totalt 15 doktorandtjänster. I Gradientechs fall kommer bolaget få dela en industridoktorand med Institutionen för medicinsk cellbiologi, Uppsala universitet.

Gradientech är ett portföljbolag i UU Holding och har knoppats av från Uppsala universitet. Företaget utvecklar mikrofluidiklösningar inom bioteknik och säljer bland annat systemet Celldirector, där cellers beteende som svar på olika signalmolekyler kan följas i antingen två eller tre dimensioner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063