23948sdkhjf

Ökad försäljning för Moberg Pharma

Läkemedelsbolaget visar upp en ökad försäljning år 2014.
I sin rapport från det fjärde kvartalet år 2014 visar läkemedelsbolaget Moberg Pharma upp ett resultat efter skatt om -0,3 miljoner kronor. Det är en minskad förlust jämfört med -0,4 miljoner under motsvarande period föregående år. Resultatet per aktie blev -0,02 kronor (-0,04).

Företagets nettoomsättning landade på 44,5 miljoner (36,8). Försäljningsökningen hänvisas främst till bolagets läkemedel Kerasal Nail mot nagelsvamp. Dessutom ökade distributörsförsäljningen med 44 procent under perioden, exklusive milstolpsbetalningar.

- Fortsatt tillväxt i Kanada och lansering i Asien var de främsta tillväxtfaktorerna. Resultatet i Malaysia, den första marknaden att lansera i Asien, är utmärkt så här långt med stark införsäljning till apotek, positiv respons på TV-kampanjer och hög volym av nya orders. Marknadsgodkännande i Kina och lanseringar som inletts på flera marknader i Sydostasien skapar utmärkta möjligheter för ytterligare tillväxt. Vi förväntar oss att Menarini som planerat kommer lansera de flesta av marknaderna under avtalet för Asien under 2015, skriver vd Peter Wolpert i bolagets kvartalsrapport.

Moberg Pharma är ett svenskt läkemedelsbolag som bedriver egen läkemedelsutveckling samt in- och utlicensiering av produkter. En av de färdiga produkterna är Kerasal Nail. Under det fjärde kvartalet lanserades en ny variant av läkemedlet på apotekskedjan CVS i USA.

I november tillträdde Jeff Vernimb som ny vd för Moberg Pharmas verksamhet på den amerikanska marknaden. Samma månad tecknade bolaget ett serviceavtal med Emerson Healthcare som sedan tidigare har varit kontraktsförsäljare åt Moberg Pharmas amerikanska dotterbolag.

Under kvartalet rekryterades även den första patienten till en klinisk fas ll-studie med bolagets substans bupivakain, Bupi, mot munhålesmärta.

Läs mer om Moberg Pharma.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063