23948sdkhjf

Astrazeneca köper mer

Breddar portföljen genom att köpa Actavis lungverksamhet i USA och Kanada.
Efter köpet av portfölj, personal och produktionsanläggning från Almiralls lungverksamhet i november, genomför Astrazeneca ännu ett förvärv inom samma område. Den här gången är det amerikanska Actavis andningsverksamhet i USA och Kanada som köps upp. Astrazeneca meddelade att företagen kommit överens om köpet för nästan en månad sedan och i dag tisdag genomfördes det.

Inledningsvis har Astrazeneca fått betala 600 miljoner dollar, motsvarande nära fem miljarder kronor, för köpet. Utöver det tillkom ytterligare 100 miljoner dollar, motsvarande 830 miljoner kronor, för bland annat olika kontraktsöverenskommelser och godkännanden. Framöver väntar dessutom låga royaltyutbetalningar till Actavis.

Genom förvärvet har Astrazeneca nu rättigheterna till utvecklingen och kommersialiseringen i USA och Kanada av kol-behandlingarna Tudorza Pressair, en långverkande muskarinreceptoranatgonist, Lama, samt Daliresp. Dessutom har företaget utvecklingsrättigheterna i USA och Kanada för läkemedelskandidaten LAS40464, som i EU säljs under namnet Duaklir Genuair.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062