23948sdkhjf

Amerikanskt bolag till KI Science Park

Moderna Therapeutics söker nya projekt till sin plattform för utveckling av mRNA-baserade läkemedel.
I slutet av 2014 flyttade det amerikanska forskningsbolaget Moderna Therapeutics in basen för sin svenska verksamhet i Karolinska Institutet Science Park, Kisp, i Flemingsberg. På så sätt får företaget närmare till forskare vid forskare på Karolinska Institutet och Karolinska Universitetssjukhuset.

- Vi kommer att börja med att testa idéer prekliniskt tillsammans med forskare på Karolinska Institutet först. Därefter går vi vidare till kliniska studier på Karolinska Universitetssjukhuset med de projekt som verkar lovande, säger Hugh Salter, forskningschef för Modernas svenska verksamhet, i ett pressmeddelande.

Moderna Therapeutics mål är att använda sin utvecklingsplattform Messenger RNA Therapeutics för att utveckla nya mRNA-baserade behandlingar mot olika sjukdomar. Innan jul 2014 gick bolaget ut med en utlysning efter passande forskningsprojekt. Plattformens styrgrupp arbetar nu med att gå igenom ansökningarna och under våren ska ungefär tio projekt startas upp. De kommer att tas upp i ett samarbetsprogram som sträcker sig flera år framåt.

- Vi kommer i första hand att leta efter områden där vi kan gör stor skillnad, till exempel inom regenerativ medicin där det i dag finns stora medicinska behov, säger Hugh Salter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063