23948sdkhjf

Får patent i USA

Den amerikanska patentmyndigheten godkänner Peptonic Medicals patentansökan för sin läkemedelsformulering.
Bioteknikbolaget Peptonic Medical utvecklar läkemedel baserade på hormonet oxytocin mot olika menopausrelaterade symptom. I ett brev till bolagets patentombud meddelar den amerikanska patentmyndigheten att man ämnar godkänna företagets patentansökan gällande sin gelformulering så snart alla formaliteter är avklarade. Detta torde bli klart senast under juni månad 2015, enligt ett pressmeddelande.

Patenttiden löper till år 2032. Patentet har sedan tidigare beviljats i Sverige, Singapore, Europa och Sydafrika.

- Vi är väldigt glada över denna nyhet. USA är den viktigaste marknaden för oss och formuleringspatentet är en värdefull tillgång och en förutsättning för att uppnå bra villkor i kommande partnerdiskussioner, säger Johan Inborr, som varit vd för Peptonic Medical sedan september , i ett pressmeddelande.

Oxytocinformuleringen används i bolagets läkemedelskandidat Vagitocin, för behandling av vaginal atrofi. Under hösten inledde Peptonic en klinisk fas IIb-studie med kandidaten, som fortfarande pågår.

I början av februari tecknade Peptonic Medical avtal med det halvstatliga toxikologicentret Swetox . Syftet med samarbetet är att identifiera och kartlägga de mekanismer som oxytocin har på celltillväxten i den vaginala slemhinnan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062