23948sdkhjf

Dextechs storägare säljer aktier

Skaffar 40 nya ägare genom försäljning av två storägares aktier.
Två storägare i det Stockholmsbaserade forskningsbolaget Dextech Medical, bolagets vd Anders R Holmberg och styrelseledamoten Sten Nilsson, har inom ramarna för sina lock up-avtal per den 9 april tillsammans sålt 267 506 aktier, vilket motsvarar 1,89 procent av aktierna i bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Försäljningen har skett utanför marknaden och aktierna har fördelats till cirka 40 stycken nya aktieägare med hjälp av ett pensions- och förvaltningsbolag. Holmberg äger efter ägarspridningen 1,54 miljoner aktier, motsvarande 10,90 procent av bolaget och Nilsson äger 1,53 miljoner aktier, motsvarande 10,82 procent.

- Vår ambition är att transaktionen ska bidra till ökat intresse för Dextech och i förlängningen främja handeln i aktien, vilket skulle gynna Dextech som bolag. Med många aktieägare och intresse för bolagets aktie förbättras våra möjligheter att utveckla nya läkemedelskandidater som kan hjälpa patienter med cancersjukdom, vilket är vår målsättning. Stens och mitt engagemang för detta ändamål sträcker sig 25 år tillbaka och vi fortsätter målmedvetet arbetet i Dextech, nu med en stärkt ägarbas, säger vd Anders R Holmberg, i ett pressmeddelande.

- Ett breddat ägande ger en mer dynamisk ägarstruktur vilket är bra för Dextech som noterat bolag, säger styrelseordförande Svante Wadman.

Genom sin teknikplattform , Guadex, där en aktiv substans kopplas till en dextranmolekyl och en guanidinförening har Dextech tagit fram tre läkemedelskandidater. Målsättningen är att ta dem genom fas II-studier och sedan utlicensiera utvecklingen av dem.

I februari inleddes behandlingen av den första patienten i en klinisk fas II-studie med en av Dextechs läkemedelskandidater, osteodex, mot kastrationsresistent prostatacancer, CRPC, med metastaser i skelettet.

Läs mer om Dextech Medical.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.054