23948sdkhjf

Prisas för sin cancerforskning

Professor och överläkare Rolf Lewensohn tilldelas 75 000 kronor för sin forskning på lungcancer.


Fredagen 8 maj delade Svenska Lungcancerstudiegruppen, Slusg, tillsammans med läkemedelsbolaget Astrazeneca ut Slusg-stipendiet till professor Rolf Lewensohn för hans forskning kring lungcancer och personalized medicine.

Rolf Lewensohn är professor i onkologi vid Karolinska Institutet samt överläkare vid Karolinska Sjukhusets onkologiska klinik. Han bedriver forskning inom bland annat kemoterapi och strålbehandling av främst lungcancer. Han är dessutom drivande i etableringen av individanpassade cancerbehandlingar, personalized cancer medicine, vid Karolinska Institutet och har arbetat för större och bättre biobanker.

Genom stipendiet har Rolf Lewensohn tilldelats 75 000 kronor till sin fortsatta forskning om lungcancer.

- Att bli tilldelad årets Slusg-stipendium är mycket hedrande. Jag uppfattar det som ett uttryck bland Sveriges lungcancerläkare att uppmärksamhet bör fästas vid lungcancerforskning som har sitt ursprung i Sverige och som i sin karaktär innebär att svenska upptäckter och nya behandlingsmetoder särskilt vid lungcancer är viktiga att vidareutveckla kliniskt med Sverige som ledande part, säger Rolf Lewensohn i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063