23948sdkhjf

Recipharm köper CRO

Stärker kapaciteten inom läkemedelsutveckling genom att köpa Uppsalabaserade Ontarget Chemistry.
Kontraktstillverkaren Recipharm förvärvar Uppsalabolaget Ontarget Chemistry, som är ett CRO-företag som under 2014 hade en omsättning på nästan 29 miljoner kronor inom syntes- och analystjänster för läkemedelsområdet. Ontarget är lönsamt och väntas påverka Recipharms resultat per aktie positivt från 2016.

Recipharm betalar 15,1 miljoner kronor för Ontarget, varav hälften betalas kontant och resterande genom en apportemission av 45 838 B-aktier i Recipharm. Det framgår av ett pressmeddelande.

Genom förvärvet kommer Recipharm att avsevärt bredda sin kapacitet för läkemedelsutveckling, skriver Recipharm. Ontarget Chemistrys synteskapacitet väntas ha stort värde för GMP-utvecklingen av API:er i Recipharms italienska dotterbolag, Edmond Pharma.

Omkring 36 procent av de B-aktier i Recipharm som säljaren erhåller omfattas av en så kallad lock-up under två år. Resterande B-aktier kommer att vidaredistribueras av säljaren till vissa personer som tillskjutit sina aktier i Ontarget Chemistry till säljaren före transaktionens genomförande.

Läs mer om Recipharm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062