23948sdkhjf

Google satsar på life science

Skapar ett nytt bolag med Google X-labbets life science-team.
Vid Google X , Googles forskningsavdelning, utvecklas bland annat Google Glass, förarlösa bilar och ett sätt att sprida tillgången till internet via ballonger. Ett stort fokus har hittills dessutom lagts på life science.

Life science-teamet på Google X arbetar bland annat med att utveckla kontaktlinser för mätning av blodglukos hos diabetespatienter. Målet i ett annat projekt är att ta fram magnetiska nanopartiklar som rapporterar om hälsan från blodet till en sensor utanför kroppen.

Vissa av projekten börjar närma sig kommersiell fas och nu har it-jätten fattat ett beslut att bilda ett dotterbolag av life science-teamet. Andy Conrad, som i dagsläget leder life science-verksamheten på Google X, har utsetts till vd för det nya bolaget.

Arbetets fokus kommer att förbli detsamma som nu, skriver Sergey Brin, en av Googles grundare, i ett inlägg på Google plus.

- De kommer att fortsätta arbeta med andra life science-bolag för att ta fram nya tekniker från tidig forskning och utveckling, FoU, till klinisk fas, och förhoppningsvis omvandla sättet som vi detekterar, förebygger och behandlar sjukdomar.

Google har sedan tidigare dotterbolaget Calico där fokus ligger på åldersrelaterade sjukdomar. Tidigare under månaden inledde Calico ett samarbete med släktforskningsdatabasen Ancestry.com , som bland annat erbjuder genetiska tester. Syftet är att identifiera gener som kan kopplas till ett längre liv samt att hitta nya måltavlor till utvecklingen av nya läkemedel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079