23948sdkhjf

Tar skånska bolag ut i världen

Ett nytt projekt hjälper nystartade life science-bolag i regionen att göra affärer utomlands.
På tisdagen inleddes projektet Southern Sweden Going Global, där syftet är att öka skånska life science-bolags synlighet utomlands och hjälpa dem att göra internationella affärer.

Projektet drivs av Invest in Skåne tillsammans med inkubatorerna MINC, Medeon och Lund Life Science Incubator. Det sträcker sig över tre år och har en budget på 18,2 miljoner kronor.

Genom projektet kommer cirka 45 nystartade bolag att erbjudas möjlighet till olika kompetenshöjande aktiviteter inom bland annat affärsmodeller, marknads-och kundanalyser, affärskultur och säljträning. Bolagen kommer dessutom att få möjlighet att åka på delegationsresor och konferenser i andra länder.

- Räckvidd på den internationella marknaden är A och O för bolagen på Lund Life Science Incubator men det är samtidigt dyrt för små bolag att delta på de mässor och konferenser där man möter framtida kunder och samarbetspartner. Vår förhoppning är att vi genom projektet ytterligare kan bidra till framgång för inkubatorns bolag, säger Ebba Fåhraeus, vd på Lund Life Science Incubator, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078