23948sdkhjf

Ökar tillgängligheten av Zubsolv

Orexo hoppas att nya åtgärder från USA:s hälsodepartement ska öka användningen av bolagets behandling mot opiatberoende.
Det amerikanska hälsodepartementet Health and Human Services tillkännagav på torsdagen att man ämnar vidta åtgärder för att öka tillgången till behandling av opiatberoende i USA. Det framgår av ett pressmeddelande från läkemedelsbolaget Orexo.

Enligt departementet krävde överdosering av receptbelagda smärtstillande opiater över 16 200 liv under 2013.

En viktig åtgärd som nämns av hälsodepartementet är att ändra föreskrifterna kring buprenorfin för att på ett säkert och effektivt sätt öka patienternas tillgång till läkemedlet.

Buprenorfin utgör, tillsammans med naloxon, den aktiva substansen i Orexos läkemedel Zubsolv. Det godkändes av FDA i juli 2013 och fick utökat godkännande i augusti. Samma månad stötte läkemedlet på motgångar då den amerikanska apotekskedjan CVS tog bort produkten från sortimentet och ersatte den med konkurrenten Suboxone.

- Orexo välkomnar initiativet från det amerikanska hälsodepartementet och dess fortsatta engagemang för att tygla opiatepidemin. I våra dagliga kontakter med läkare ser vi deras frustration över att inte kunna behandla fler patienter som lider av opiatberoende. Vi ser denna revision av de nuvarande reglerna som ytterligare ett positivt steg framåt som ökar patienternas tillgång till behandling och medicinassisterad behandling, MAT, säger Nikolaj Sørensen, vd för Orexo, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125