23948sdkhjf

Biolamina skaffar ny rådgivare

Stamcellsforskaren Stephen Minger ska ge stöd till labtechbolagets utveckling.
Doktor Stephen Minger är ny vetenskaplig rådgivare för labtechbolaget Biolamina. Där ska han komma med råd till bolagets produkt- och affärsutveckling.

Stockholmsbaserade Biolamina utvecklar och säljer produkter för cellodling. De innehåller proteiner från lamininfamiljen som finns naturligt i cellers omgivning och som används av Biolamina för att imitera cellernas förhållanden i kroppen. På så vis odlas cellerna i en fördelaktig miljö. Under våren 2014 fick bolagets produkt LN-521 för odling av stamceller stor uppmärksamhet, då en artikel utvärderade teknikens effektivitet vid storskalig odling av embryonala stamceller – med goda resultat.

Nu fokuserar bolaget på andra laminin-isoformer för mer effektiv celldifferentiering.

I dagsläget bedriver Biolamina främst försäljning riktad mot forskningsvärlden men målet är att produkterna även ska kunna användas för tillverkning av läkemedel och för cellterapi.

Stephen Minger studerade patologi och neurovetenskap vid Albert Einstein College of Medicine i New York, USA och har sedan dess fokuserat sin forskning kring neurovetenskap och stamcellsbiologi i USA och England.

År 2005 blev han universitetslektor i stamcellsbiologi vid Kings College i London. Där var han även chef över laboratoriet för stamcellsbiologi från 2002 till 2009. Efter det fick han en tjänst som global chef för forskning och utveckling av cellteknologier på GE Healthcare. Sedan sommaren 2013 är Stephen Minger huvudforskare för cellvetenskap på GE Healthcare Life Sciences. Han är dessutom medlem i den rådgivande vetenskapliga kommittén vid det kanadensiska centret för kommersialisering av regenerativ medicin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078