23948sdkhjf

100 miljoner till Pharmalink

Tar in pengar till en klinisk fas III-studie och planerar börsnotering.
Det Stockholmsbaserade forskningsbolaget Pharmalink har tagit in 100 miljoner kronor genom mezzaninfinansiering från bolagets investerare samt från Investinor och Industrifonden. Pengarna ska användas till en klinisk fas III-studie med huvudkandidaten Nefecon. Den kliniska fas IIb-studien Nefigan , där 150 patienter behandlades med kandidaten, nådde sitt primära effektmått och resultaten väntas under årets fjärde kvartal.

- Det nya kapitalet ska användas för att göra Pharmalink redo för fas III år 2016 inför en börsintroduktion och är därmed en viktig del i Nefecons utveckling och vägen mot marknaden, säger bolagets Managing Director Johan Häggblad i ett pressmeddelande.

Pharmalink planerar en börsintroduktion på Nasdaq Stockholm år 2016.

Nefecon, med den aktiva substansen budesonid, utvecklas till att bli ett läkemedel mot den inflammatoriska njursjukdomen Ig A-nefrit. Behandlingen är oral och genom Targit-kapseln distribueras läkemedlet till ett specifikt mål i tarmen. Ig A-nefrit är ett ovanligt tillstånd och läkemedelskandidaten har erhållit särläkemedelsstatus.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078