23948sdkhjf

De tar plats på Antaros

Klas Malmberg och Elisabeth Bolling-Sternevald är nya chefer på imagingbolaget.
Det Göteborgsbaserade imagingbolaget Antaros Medical stärker sitt team med två specialister: Klas Malmberg som Chief Medical Officer och Elisabeth Bolling-Sternevald som Chief Operating Officer. Båda har erfarenhet från arbete i olika länder.

Klas Malmberg är kardiolog med erfarenhet från både akademin och läkemedelsindustrin. Han har bland annat arbetat på Karolinska Institutet och McMaster University i Kanada samt på läkemedelsbolag som Glaxosmithkline, F-Hoffman-La Roche och Astrazeneca.

Elisabeth Bolling-Sternevald har erfarenhet från klinisk läkemedelsutveckling och global projektledning. Hon har bland annat varit global chef för klinisk prövningsverksamhet på Astrazeneca, där hon jobbade med läkemedelsutvecklingen inom hjärta-kärl, metabola sjukdomar och mage-tarm. Hon har även arbetat med både Karolinska Institutet och Linköpings Universitet.

Antaros Medical erbjuder analyser med avbildningsteknikerna positronemissiontomografi, PET, och magnetresonanstomografi, MRT, som verktyg för att följa upp och utvärdera effekten av behandlingar i kliniska studier. Fokus läggs på medelstora studier på hjärtkärl- och metabola sjukdomar.

Sedan sommaren 2014 är Antaros Medical beläget i Astrazenecas Bio Venture Hub utanför Göteborg.

Läs också:
Vill stanna i biohuben
Åtta nya projekt och ett nystartat bolag är resultatet efter Antaros Medicals första år i Astrazenecas Bio Venture Hub.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109