23948sdkhjf

Får ny partner

Det tredje centret ansluter sig till en klinisk studie med Immunovias test för pankreascancer.
Det svenska diagnostikbolaget Immunovia har inlett ett nytt samarbete med amerikanska Mount Sinai Health System gällande en prospektiv, framåtblickande, klinisk studie där bolagets test Immray Pancan-d ska utredas som en diagnostikmetod för att identifiera cancer i bukspottskörteln, pankreascancer.

Studien kommer att genomföras vid olika cancercentra i USA och Europa. Senast att ansluta sig till samarbetet innan Mount Sinai Health System var brittiska University of Liverpool men med i samarbetet är även Knight Cancer Institute vid Oregon Health and Sciences University, Portland. Mount Sinai Health System omfattar sju sjukhus, 46 kliniker och tolv kirurgiska enheter i USA.

Den kliniska studien med Immray Pancan-d ska startas upp under det andra halvåret 2016 och planeras sträcka sig över tre år.

Immray Pancan-d består av ett chip med utvalda antikroppar som binder till ett mönster av sjukdomsspecifika proteiner. Inledningsvis har bolaget valt att rikta in testet mot den svårdiagnosticerade cancerformen pankreascancer. Immray Pancan-d kan upptäcka sjukdomen i alla stadier. I de tidigare stadierna, I och II, kan tumörerna opereras bort vilket ger testet potential att öka pankreascancerpatienternas femåriga överlevnad från 4-6 procent till 50-60 procent.

Immunovias affärsidé bygger på forskning av professor Carl Borrebaeck, som också är bolagets grundare, och hans forskarlag vid Lunds universitet.

Läs också:
Immunovia satsar först på USA
Med en ny antikroppsbaserad diagnostik ska det Lundabaserade forskningsbolaget Immunovia lägga den amerikanska marknaden för sina fötter. Första steget är lanseringen av ett test för pankreascancer.

Läs mer om Immunovia.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078