23948sdkhjf

Två nya bolag i huben

Tataa och Promimic tar plats i Astrazenecas Bio Venture Hub.
Astrazenecas Bio Venture Hub öppnades upp år 2014 i Göteborg. Dit bjuds små företag in för att bedriva sin verksamhet i företagets lokaler och ta del av Astrazenecas utrustning och kompetens samt för att få möjligheten att utnyttja bolagets bibliotek av substanser som inte ännu har utvecklats till läkemedel.

Tataa Biocenter och Promimic är de senaste tillskotten till biohuben, som nu huserar 17 företag samt en akademisk forskargrupp som arbetar med det avancerade instrumentet Nano Sims för masspektrometri .

Promimic tillverkar ett biomaterial som används som ytbeläggning på implantat och påskyndar osseointegreringen, då implantatet integreras i benvävnaden. Ytbeläggningen kallas HA nano Surface och består av ett 20 nanometer tunt lager av mineralföreningen hydroxiapatit i nanokristallin form. Den fungerar på olika typer av material, som metaller, keramik och polymerer.

Labtechbolaget Tataa Biocenter , som erbjuder servicetjänster och utbildningar inom genomik, har startat en enhet för forskning och utveckling i Bio Venture Hub. Där kommer fokus att ligga på vidareutveckling av bolagets teknik för analys av mikro-RNA samt på att ta fram produkter för kvalitetskontroll av molekylära analyser. Arbetet ska ledas av doktor Robert Sjöback.

Både Tataa och Promimic har sedan tidigare verksamhet i Göteborg.

Bolag i Biohuben idag:
Antaros Medical , Athera , Corline Pharma , Emeriti Bio , Emeriti Pharma , For Value , I-tech , Metynex, Premune, Promimic, Q&Q Labs, Swecure, Synergon, Tataa Biocenter, Vicore Pharma och Vivolux.

Läs också:
Viktigt göra hemläxan när data delas
Ebolautbrottet i Västafrika har fått flera företag världen över att ingå open innovation-samarbeten för att snabba på utvecklingen av behandlingar mot det dödliga viruset. Sådana samarbeten blir allt vanligare då de medför många möjligheter – men även många frågetecken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078