23948sdkhjf

Satsar mer på Cellaviva

Diamyd ökar sin investering i biobanken.
Diabetesbolaget Diamyd Medical har ökat sin investering i Cellaviva, en privat biobank för stamceller, med ytterligare 1,3 miljoner kronor. Investeringen är gjord inom ramen för ett konvertibellån om totalt 2,7 miljoner kronor riktat främst till befintliga ägare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Konvertibellånet ska bland annat användas för finansiering av Cellavivas utveckling av befintligt tjänsteutbud till att även omfatta sparande av stamceller från navelsträng och för uppbyggnaden av Cellavivas forskningsbank.

Diamyd utvecklar det terapeutiska vaccinet Diamyd mot den autoimmuna sjukdomen typ 1-diabetes. Bolaget är sedan tidigare största ägare i Cellaviva och fullt konverterat lån skulle öka Diamyds ägarandel marginellt från cirka 44,5 procent till cirka 45 procent.

Läs också:
Lägger hoppet på stamceller
Diabetesbolaget Diamyd är storägare i biobanken Cellaviva i hopp om stamcellsbaserade behandlingar mot typ 1-diabetes i framtiden.


Tror på stamceller
”Vi tror att kroppsegna stamceller kommer att bli framtiden inom medicinen”, sade Mathias Svahn, grundare och vd på Cellaviva, under en informationsträff.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079