23948sdkhjf

Han förstärker Getinge

Koncernen utser Jens Viebke till ny chef för produktkategorin Acute Care Therapies.


Jens Viebke kommer att ingå i Getinges koncernledning och efterträder Heinz Jacqui som lämnar sin nuvarande position efter fyra år inom Getingekoncernen. Acute Care Therapies är en av Getinges tre produktkategorier med ansvar för utveckling av teknologier och lösningar för behandling av hjärt-, lung och kärlåkommor samt produkter och terapier för intensivvård.

- Jag är mycket glad över att presentera Jens Viebke som ny president för vår produktkategori Acute Care Therapies. Vi har haft en del utmaningar de senaste åren relaterade till detta produktområde och jag har ett stort förtroende för att Jens med sin gedigna erfarenhet och kompetens kommer att leda verksamheten i rätt riktning. Med hans omfattande kunskap inom forskning och utveckling i kombination med hans kommersiella erfarenhet kommer Jens bli en stor tillgång för koncernen i sin nya roll, säger Alex Myers, Vd och koncernchef för Getinge i en kommentar.

Han kommer närmast från positionen som Chief Technology Officer inom Acute Care Therapies och var tidigare chef för Critical Care-divisionen inom koncernens dåvarande affärsområde Medical Systems. Han har tidigar jobbat på GE Healthcare och Pharmacia & Upjohn. Jens har en PhD i Polymer Science från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm samt en Executive MBA från Handelshögskolan i Stockholm.

Den 6 juni tillträdde han sin nya roll, och kommer att rapportera till Alex Myers, vd och koncernchef för Getinge.
Läs även:
Getinge skaffar ny finanschef
Pernille Fabricius sköter ekonomin på medtechbolaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094