23948sdkhjf

Meda-köpet klart

Tar över det svenska bolaget och ansöker om avnotering från Nasdaq.
I februari lade amerikanska Mylan ett bud på det svenska specialistläkemedelsbolaget Meda . Den 5 augusti kom meddelandet att förvärvet nu är slutfört, då Mylan har betalat hela vederlaget för aktier tillhörande 94 procent av aktieägarna. Bolaget kommer att påkalla inlösen av resterande aktier.

- Efter förvärvet av Meda har Mylan nu sex olika terapiområden om vardera en miljard amerikanska dollar, och genom vår ökade storlek och utökade kommersiella förmåga ser vi stora möjligheter att ytterligare utmärka Mylan gentemot våra kunder och patienter. Astma/allergi, smärta/inflammation och dermatologi – nyligen förstärkt av vårt förvärv av Renaissances verksamhet för lokalverkande läkemedel – utgör endast några av de spännande områden där vi förväntar oss att skapa mervärden från vår kombinerade portfölj, pipeline och kunskap, säger Rajiv Malik, vd Mylan.

- Meda öppnar dessutom upp nya möjligheter för oss, så som att högst väsentligt utöka vår närvaro inom OTC till en enmiljardsverksamhet. Dessutom accelererar Meda vår expansion på attraktiva tillväxtmarknader som Kina, Sydostasien, Ryssland och Mellanöstern samt ger oss möjligheter till att maximera vår effektiva och högkvalitativa operativa plattform och till att bredda vår produktportfölj.

Meda utgör nu ett dotterbolag till Mylan och företagets medarbetare följer med i förvärvet. Bolaget har ansökt om avnotering från Nasdaq Stockholm och sista handelsdag kommer att bli tisdagen 23 augusti.

Läs mer om Meda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078