23948sdkhjf

AstraZeneca säljer till Pfizer

Säljer kommersialiserings- och utvecklingsrättigheterna för sin småmolekylära antibiotikaverksamhet till läkemedelsjätten.
Avtalet gäller de flesta marknader utanför USA. AstraZenecas strategi är att fokusera på tre huvudsakliga terapiområden, som inte inkluderar småmolekylär antibiotika.

Affären gäller de godkända produkterna Merrem (meropenem), Zinforo (ceftarolin fosamil, intravenöst cefalosporin) och Zavicefta (kombinationsantibiotikum, ceftazidim-avibactam), samt ATM-AVI (fas II) och CXL (på väg in i fas III), båda kombinationsläkemedel i klinisk utvecklingsfas.

Enligt avtalet ska Pfizer betala 550 miljoner dollar upfront och ytterligare 175 miljoner dollar i januari 2019 för rättigheterna på alla marknader. Därtill kommer 250 miljoner i milstolpsbetalningar, upp till 600 miljoner i försäljningsrelaterade betalningar och royalties på framtida försäljning.

Dotterbolaget MedImmunes portfölj med biologiska läkemedel, till exempel FluMist/Fluenz och Synagis samt andelen i avknoppningen Entasis Therapeutics som utvecklar småmolekylära, antiinfektiva läkemedel, ingår inte i avtalet med Pfizer.

Läs även:
”Ny antibiotika kräver ny modell”
”Vi vill att det ska finnas antibiotika för alla infektioner, men samtidigt vill vi att de används så lite som möjligt”, säger John H Rex vid Astrazenecas affärsenhet för antibiotika.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065