23948sdkhjf

Lämnar över rodret på Vivolux

- Samarbetet med ledande cancerinstitut i USA och det nätverk jag byggt upp ger fina ingångar för Abigo, säger Hans Rosén, som lämnar rollen som vd på läkemedelsutvecklingsbolaget Vivolux och går vidare till Göteborgsbaserade Abigo Medical.


- Mitt tvååriga USA-visum upphörde i juli och vi håller på att rekrytera min efterträdare i USA, säger Hans Rosén, vd på Vivolux.

Han berättar vidare att han kommer att finnas kvar på bolaget i form av ägare och styrelseledamot.

Vivolux grundade s år 2004 och bolaget har sedan april 2014 sitt svenska kontor i AstraZenecas BioVentureHub utanför Göteborg. Företagets huvudkontor ligger sedan samma år i Ashburn, Virginia i USA. Vivolux utvecklar nya behandlingar mot olika cancerformer. Bolaget har för tillfället två pågående kliniska studier. Den som har kommit längst är kandidaten VLX600 mot solida tumörer. Den testas i en fas I/II-studie som nu går in i dosnivå sex.

Den andra kandidaten , VLX1570 mot multipelt myelom, testas nu i dosnivå fyra av totalt sex. Studien utförs i USA, i samarbete med Memorial Sloan-Kettering Cancer Center i New York och Dana-Farber Cancer Institute vid Harvard Medical School i Boston. Ytterligare två studiesajter ska nu delta i arbetet, berättar Hans Rosén: Sarah Cannon Research Institute samt Rush University. Syftet med detta är att öka antalet patienter i studien.

- Vi har en mycket spännande tid framför oss när bolagets två läkemedelsprojekt går mot avslutade fas I-studier och fas II-strategin med clinical proof of concept skall sättas igång, säger Hans Rosén.

När han lämnar rollen som vd kommer Hans Rosén istället ta plats på Göteborgsbaserade Abigo Medical, som utvecklar och säljer både läkemedel och medicinteknik inom bland annat infektionskontroll och sårvård.

- Min titel är Director Medical Device Division vilket innebär att jag ansvarar för den medicintekniska divisionens olika funktioner, från FoU till försäljning av bland annat sårvårdsprodukter inom varumärket Sorbact, säger Hans Rosén.

- Jag har lång erfarenhet från att leda medicintekniska bolag ut på den internationella marknaden vilket är till stor hjälp när jag skall leda en väsentlig del av Abigos expansion. Från Vivolux har jag med mig en fantastisk erfarenhet av teamwork med forskare och kompetenser i den absoluta frontlinjen för cancerterapi. Samarbetet med ledande cancerinstitut i USA och det nätverk jag byggt upp ger också fina ingångar för Abigo som har byggt en internationell spetsposition inom avancerad sårvård.

Abigo Medical har sin egen produktionsanläggning i Askersund. Bolaget grundades år 1989 av bröderna Jan G Smith och Leif Smith, som båda är ägare till företaget och är aktivt involverade i ledningen.

Läs även:
Vivolux studie närmare avslut
Mölndalsbolaget meddelar att deras VLX600-studie i fas I/II är allt närmare ett avslut.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062