23948sdkhjf

Medivir ändrar fokus

En stor omorganisation medför att ett 30-tal anställda kommer att sägas upp från Medivir, som drar ner på tidig forskning och lägger allt fokus på onkologi
Medivir tillkännager en omorganisation av bolagets verksamhet och betydande besparingar inom tidig forskning. Styrelsen har beslutat att bolagets fortsatta inriktning ska renodlas och fokusera enbart på onkologi, baserat på bolagets teknikplattformar och kompetens inom proteashämmare och nukleotid-/nukleosidvetenskap.

Diskussioner om partnerskap för samtliga kvarvarande FoU-tillgångar inom området infektion inleds före årsskiftet. Detta gäller även projektet MIV-711, så snart fas IIa-programmet har avslutats.

Ett renodlat fokus på onkologi, i kombination med ett minskat antal projekt i tidig forskningsfas, medför en neddragning med cirka 25 tjänster och att kostnaderna inom tidig forskning minskas med ungefär 60 miljoner kronor per år jämfört med nuvarande nivå.

Neddragningen inom tidig forskning gör det möjligt att stärka kapaciteten inom klinisk utveckling och att bredda företagets pipeline i kliniska faser.

Förändringarna medför att totalt ett 30-tal av Medivirs medarbetare måste lämna bolaget. Uppsägningskostnader i storleksordningen 20 miljoner kronor kommer att belasta resultatet för det fjärde kvartalet.

Omorganisationen beräknas ge årliga besparingar på cirka 110 miljoner kronor.

- Jag är övertygad om att dessa kostnadsbesparingar inom tidig forskning kommer att stärka Medivirs position som ett effektivt onkologiföretag, med en växande utvecklingsportfölj och forskningsplattformar som kan leverera hållbar tillväxt. Vår ambition är att Medivir ska ha en bred och balanserad pipeline från tidig till sen utvecklingsfas. Vi kommer att bygga vidare på våra teknikplattformar och vår dokumenterade förmåga att omvandla projekt till värdeskapande partnerskap, säger Medivirs vd Niklas Prager i ett pressmeddelande.

Läs även:
Lovande från Medivir i ny studie
En kombinationsbehandling mot hepatit C med bland annat simeprevir visar stark effekt i klinisk studie.

Läs mer om Medivir.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078