23948sdkhjf

Brighter vinner skiljedom

Vinner juridisk process mot före detta utvecklingspartnern HotSwap och genomför emission.
Stockholmsbaserade Brighter har fått rätt i en juridisk process som bolaget inledde för drygt ett år sedan mot sin tidigare utvecklingspartner HotSwap, nu kallad Amundsen Förvaltning. Det innebär att skiljedomaren anser att HotSwap gjort sig skyldiga till vårdslöshet i sitt arbete. Detta ska enligt Brighter bland annat ha resulterat i att lanseringen av bolagets första produkt, Brighter One, avbröts .

Enligt domen ska Brighter få 500 000 kronor i skadestånd från HotSwap

- Vi hade naturligtvis inte drivit den här processen om vi inte varit säkra på vår sak, men det känns väldigt skönt att också få det bekräftat rent juridiskt. Nu kan vi lägga detta bakom oss och istället fokusera hundraprocentigt på framtiden och den kommande lanseringen av Actiste, säger Truls Sjöstedt, Brighters vd och grundare, i ett pressmeddelande.

Brighter hade även en parallell juridisk process mot HotSwap. Det gällde en patenttvist, där Brighter fick rätt i juni 2016 .

Den nya generationen av Brighter One kallas nu Actiste och är riktat mot patienter med diabetes. Instrumentet kan ta och analysera blodprover samt injicera insulin. Det har en 3G-uppkoppling och all data journalförs i en molnbaserad tjänst. Via it-plattformen Benefit Loop kan informationen sedan delas mellan patient, anhöriga och läkare.

Förra veckan meddelade Patent- och registreringsverket att Brighter får utökat patentskydd för Actiste i Sverige. Det innebär att skyddet för Actistes grundidé förlängs med sex år samtidigt som bolagets immateriella skydd breddas och förstärks.

- Detta är ett regulatoriskt patent som i praktiken fungerar som ett extra lager skydd för vårt huvudpatent. Genom det nya patentet hindrar vi bland annat andra från att göra en enklare kopia av vår Actiste där man utesluter lancettdelen, säger Truls Sjöstedt.

Brighter meddelade igår tisdag att bolaget har beslutat att genomföra en riktad emission för att ta in 11,2 miljoner kronor. Teckningskursen i emissionen är sex kronor per aktie och den har tecknats av ett konsortium av privatinvesterare.

Läs mer om tvisten med HotSwap:
Brighter till domstol
Kräver ersättning från före detta samarbetspartnern.

Läs även:
Cykel till Silviahemmet
Brighter inleder samarbete med Silviahemmet genom att erbjuda sin innovation jDome BikeAround till demenshemmets patienter.

Läs mer om Brighter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078