23948sdkhjf

Nytt IP-bolag för life science

Life Science IP Experts, som bildats av Novitas Patent tillsammans med Bergenstråhle & Partners, hjälper life science-bolag i hela landet.
Novitas Patent startar en ny verksamhet mot den svenska life science-industrin tillsammans med Bergenstråhle & Partners. Det är ett joint venture som går under namnet Life Science IP Experts.

Bolagets mål är att ge svenska företag bättre förutsättningar att växa och utvecklas till ledande globala aktörer utan att behöva lämna den svenska marknaden.

- Vi skapar ett nytt bolag för att bidra till utvecklingen inom life science i Sverige. Genom en bred kompetens kan vi stötta bolag från innovationsprocesser, till kommersialiseringsfas och förvärvsprocesser, säger Joakim Hernström, partner, Bergenstråhle & Partners i ett pressmeddelande.

Life science-industrin växer både stabilare och i en högre takt än den globala ekonomin. Den växer även snabbare än svenska basnäringar. Sverige har fantastiska förutsättningar för en stark life science-sektor, menar bolagen, men för att lyckas i en global konkurrens krävs att landets bolag använder sig av sina styrkor.

- Drivkraften bakom samarbetet är att skapa en stark inhemsk rådgivare till life science-industrin, med förmågan att ta ett helhetsgrepp över strategi- och affärsutveckling liksom traditionella IP-tjänster. Vi ska bidra till en växande life science-bransch i Sverige, säger Anders Berglund, partner, Novitas Patent.

Det nya bolaget består av 15 jurister och patentkonsulter och har kontor i Stockholm och Göteborg. Det kommer dock att vara verksamt i hela landet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066