23948sdkhjf

Bra investerarklimat i Öresund

Öresundsregionen har ett positivt investerarklimat inom life science och ICT/Tech, enligt ny rapport.
Den nylanserade rapporten Öresund Investor Climate Report har tagits fram av konsultbolaget NY Consulting. Genom ett 20-tal intervjuer med offentliga och privata riskkapitalfonder, industriorganisationer, corporate finance firmor samt innnovationsstödjande organisationer har de undersökt hur investerare och innovationsstödjande organisationer ser på investerarklimatet i Öresund i allmänhet och inom life science och ICT/Tech i synnerhet.

- Det är vår förhoppning att Öresund Investor Climate Report kan bidra med ett perspektiv och diskussion som kan leda till en förståelse och förbättring av investerar-klimatet i regionen samt en ökad integration mellan Skåne och Danmark, säger Johan Ny, vd NY Consulting, i ett pressmeddelande.

Rapporten lyfter bland annat fram att det finns gott om investerare inom ICT/Tech i Öresund. Inom life science kan det däremot vara knivigare att få finansiering, särskilt när det gäller tidiga bolag. Antalet bolag som börsnoteras är och förväntas fortsätta vara högt.

Intervjuerna genomfördes under perioden april-september 2016.

- Målsättningen är att genomföra denna studie och rapport på årsbasis givet att det bidrar positivt till ekosystemet i regionen, säger Johan Ny.

Rapporten kan laddas ner gratis på NY Consultings hemsida .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063