23948sdkhjf

Moberg får nytt patent

Får nytt europeiskt patent för substansen Bupi mot smärta i munhålan.
Läkemedelsbolaget Moberg Pharma har fått ett nytt patent beviljat av det europeiska patentverket, EPO, för substansen bupivakain, Bupi.

Bupi utvecklas till en behandling i sugtablettsform mot smärta vid inflammation i munnens slemhinna, oral mukosit. Tidigare i år visade läkemedelskandidaten upp positiva resultat i en fas II-studie på patienter som utvecklat oral mukosit efter strålbehandling av cancer i huvud- och halsregionen.

Nu planeras en fas III-studie i Europa som delvis ska finansieras med anslag från Eurostars. Mobergs partner Cadila ska dessutom delfinansiera en annan fas III-studie med Bupi i Indien.

Det nya patentet , med nummer 2701681 ger skydd för sugtabletter och andra formuleringar med ett lokalanestetikum, däribland bupivakain, för lokal administration i mun eller svalg. Det ger även skydd för användning vid oral mukosit hos cancerpatienter. Patentet väntas gälla fram till år 2031. Moberg Pharma har även lämnat in patentansökningar i USA och Kanada

Stockholmsbaserade Moberg Pharma bedriver egen läkemedelsutveckling samt in- och utlicensiering av receptfria produkter.

Läs även:
Positivt från Moberg
Visar upp lovande resultat i en studie på smärta i munhålan.

Läs mer om Moberg Pharma.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078