23948sdkhjf

Hansa Medical tankar kassan

Planerar att ta in 185 miljoner kronor till utvecklingen av IdeS.
Styrelsen för Hansa Medical har lagt fram ett förslag om att genomföra en riktad nyemission med teckningskursen 70 kronor per aktie. Målet är att ta in cirka 185 miljoner kronor till verksamheten.

Pengarna ska främst användas till utvecklingen av läkemedelskandidaten IdeS. Den baseras på ett proteolytiskt bakteriellt enzym som bryter ner Ig G-antikroppar. Substansen testas bland annat i kliniska prövningar med fokus på njurtransplantation.

- Den föreslagna riktade nyemissionen förväntas säkerställa nödvändigt kapital för att kunna utveckla vår läkemedelskandidat IdeS fram till inlämning av ansökan om marknadsgodkännande för behandling med IdeS inför njurtransplantation, säger Hansa Medicals vd Göran Arvidson i ett pressmeddelande.

- Kapitalet, inklusive vår befintliga kassa, kommer även att möjliggöra fas II-studier för att undersöka IdeS säkerhet och effekt i en rad prioriterade indikationer, som till exempel de allvarliga autoimmuna sjukdomarna trombotisk trombocytopen purpura (TTP) , anti-GBM sjukdom och Guillain-Barrés syndrom (GBS), samt transplantationsindikationerna antikroppsmedierad avstötning (AMR) efter njurtransplantation och blodgruppsinkompatibel njurtransplantation (ABOi), tillägger han.

Emissionen riktas till utvalda internationella specialistinvesterare inklusive HBM Healthcare Investments, Sectoral Asset Management, Sphera Funds Management och Aescap samt svenska investerare som Carnegie Asset Management, AFA Försäkringar, KK-stiftelsen, Thomas Olausson och Unionen.

Ett beslut om emissionen ska fattas vid en extra bolagsstämma den 21 november. Aktieägare som representerar cirka 45 procent av alla aktier och röster i Hansa Medical har förbundit sig att rösta ja.

Läs även:
Positivt för IdeS
Pågående studie visar att Hansa Medicals huvudprojekt, IdeS, möjliggör transplantation för högsensitiserade patienter.

Läs mer om Hansa Medical.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.565