23948sdkhjf

Avslutar avtal

NeuroVive får tillbaka rättigheterna till substansen NVP018 mot hepatit B efter ett avslutat licensavtal med Arbutus.
Licensavtalet mellan NeuroVive Pharmaceutical och amerikanska Arbutus Biopharma, tidigare Oncore Biopharma, har avslutats. Det innebär att NeuroVive får tillbaka alla rättigheter till substansen NVP018 samt det material som Arbutus producerat, till ett värde av cirka 1,5 miljoner dollar, motsvarande ungefär 13 miljoner kronor.

Det avslutade avtalet tecknades år 2014 och gav Arbutus rättigheterna till att utveckla och kommersialisera NVP018 som en oral behandling mot infektion med viruset hepatit B. Arbutus meddelade dock redan förra hösten att utvecklingen av NVP018 skulle läggas ner .

- Vi har haft bra interaktioner med Arbutus och kunnat dra nyttiga lärdomar från de olika prekliniska utvecklingsaktiviteterna. Då vi ser flera tänkbara behandlingsmöjligheter med NVP018, inom områden med stort medicinskt behov, undersöker forskarteamet för närvarande olika alternativ för den vidare utvecklingen. Det material vi fått av Arbutus kommer bli ytterst användbart i dessa aktiviteter, säger Erik Kinnman, vd NeuroVive, i ett pressmeddelande.

Tidigare under månaden meddelade NeuroVive at bolaget lägger ner utvecklingen av läkemedelskandidaten CicloMulsion , som testades i kliniska studier som en förebyggande behandling mot njurskada efter öppen hjärtkirurgi. Det innebär att bolaget nu endast har en substans i klinisk fas: NeuroStat mot traumatisk hjärnskada. NeuroStat baseras, liksom CicloMulsion, på cyklosporin A.

NeuroVive Pharmaceutical är beläget i Medicon Village i Lund. Bolaget fokuserar sin verksamhet på utvecklingen av läkemedel som motverkar olika typer av vävnadsskador genom att skydda cellernas kraftverk mitokondrierna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079