23948sdkhjf

Recipharm öppnar nytt GLP-labb

Öppnar Nordens största GLP-labb för bioanalyser i Uppsala och planerar rekryteringar.
CDMO-bolaget Recipharm investerar fem miljoner kronor i ett nytt GLP-labb för bioanalyser vid sin utvecklingsanläggning i Uppsala. När den specialbyggda lokalen om 500 kvadratmeter öppnar i november så kommer den att vara det största laboratoriet i sitt slag i Norden.

Recipharm i Uppsala jobbar med medicinsk kemi, syntes och analytisk, preklinisk utveckling för företag som utvecklar nya läkemedel. Det nya laboratoriet ska öka kapaciteten till mer än 10 000 prover per vecka.

Under de närmaste månaderna planerar man att anställa flera nya disputerade kemister och att under de kommande två åren mer än fördubbla antalet anställda, idag 35.

Uppsaladelen av Recipharm hette fram till förra året Ontarget Chemistry . Det var ett bolag som grundades 2008 av Ulf Bremberg, Fredrik Lehmann och Ingvar Brandt, professor vid Uppsala universitet.

- Detta är en strategisk investering och det finns verkligen ett behov av mer GLP-labb för bioanalys i den nordiska regionen. Det nya labbet kommer att göra det möjligt för oss att söka fler kunder i Europa och att öka vårt team av kemister, säger Fredrik Lehmann i ett pressmeddelande.

Recipharm har cirka 3500 anställda och en omsättning på ungefär fem miljarder kronor. Bolaget har produktionsanläggningar i Sverige, Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Indien, Israel, Spanien, Italien och Portugal, USA samt utvecklingsverksamhet.

Både Recipharm och Ontarget Chemistry startade med utköp från dåvarande Pharmacia.

GLP, Good Laboratory Practice, är ett kvalitetssystem som omfattar den organisatoriska process och de förhållanden som råder när icke-kliniska säkerhetsstudier på människa och miljö planeras, utförs, övervakas, arkiveras och rapporteras.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078