23948sdkhjf

InDex får USA-patent

Får utökat skydd för cobitolimod i USA.
Den 15 november kommer den amerikanska patentmyndigheten United States Patent and Trademark Office, USPTO, att bevilja ett nytt användningspatent för InDex Pharmaceuticals läkemedelskandidat cobitolimod.

Patentet, Method for prevention of colectomy , ger utökat skydd fram till november år 2032, med möjlighet till upp till fem års förlängning efter marknadsgodkännand. Det ger skydd för användningen av cobitolimod i vissa doser vid behandling av kronisk aktiv ulcerös kolit hos patienter som inte svarar på eller är inte kan få antiinflammatorisk behandling.

- Detta patent förstärker och förlänger vårt patentskydd för cobitolimod i USA, som är världens viktigaste läkemedelsmarknad, säger Peter Zerhouni, vd för InDex Pharmaceuticals, i ett pressmeddelande.

Ansökningar om motsvarande patent är även inlämnade i Europa, Japan och Kanada.

Läs även:
Tar in 250 miljoner
- Klinisk utveckling i sen fas kostar mycket pengar och därför väljer vi att noteras just nu, säger Peter Zerhouni, vd på InDex Pharmaceuticals som genomför en emission för att finansiera bolagets kliniska fas IIb-studie med läkemedelskandidaten cobitolimod mot ulcerös kolit.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.132