23948sdkhjf

Sitter kvar som samordnare

Anders Lönnbergs uppdrag som life science-samordnare sträcker sig nu även till efter årsskiftet.
Anders Lönnberg har varit regeringens samordnare för life science sedan våren 2015 . Han har nu fått sitt uppdrag, som ursprungligen sträckte sig fram till januari 2017, förlängt till att även gälla efter årsskiftet. Detaljerna kring detta bereds inom utbildningsdepartementet, skriver Läkemedelsvärlden.

I sin roll har Anders Lönnberg hjälp från ett expertråd med representanter från olika delar av life science-branschen. Tillsammans har de bland annat tagit fram ett förslag till ändring i meriteringssystemet som ska göra samarbeten mellan akademin och industrin mer attraktiva. Nu inväntar gruppen även resultaten från en utredning om ersättningssystemet för läkemedel.

Hittills är Anders Lönnberg nöjd med life science-samordningen, säger han till Läkemedelsvärlden, men han skulle önska att de förslag som tas fram kunde implementeras snabbare.

Anders Lönnberg har en bakgrund inom regeringskansliet och Stockholms Läns Landsting. Han är dessutom ordförande i Storstockholms diabetesförening.

Läs även:

”Instruktionen till mig är tydlig: Utred ingenting i onödan”
Anders Lönnberg, regeringens samordnare för life science, tror att vi befinner oss i starten på en era där företag stannar kvar i landet även om de köps upp.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093