23948sdkhjf

Nya chefer på Dignitana

Johan Ericsson tar plats som ny vd på Dignitana och fyra nya chefer stärker bolagets amerikanska verksamhet.
Johan Ericsson är ny vd på medtechbolaget Dignitana. Han tar över rollen efter Jan Richardsson. I samband med detta ökar företagets fokus på att förfina tekniken i skalpkylningssystemet DigniCap, som används för att motverka håravfall vid cellgiftsbehandling. Det fick godkänt av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA i december förra året.

Johan Ericsson har drygt 25 års erfarenhet av teknik- och produktutveckling från ledande, internationella tjänster på bland annat Flex Design (före detta Flextronics), Sony Ericsson, Assa Abloy, CellaVision och Axis Communications.

Dignitana meddelar idag tisdag även att bolaget anställt en ny vd för den amerikanska verksamheten: Bill Cronin. Han hade en ledande roll i slutfasen av kontakten med FDA i samband med godkännandet av DigniCap i december och har sedan dess fått in systemet på drygt 35 medicinska centra i 16 amerikanska delstater.

Den amerikanska verksamheten stärks även med ytterligare tre nya anställda. James McKinney tar plats på bolaget som operativ chef, COO, Melissa Bourestom är ny chef för marknadsföringen och sjuksköterskan Josephine Divers blir chef för Clinical Oncology Services.

James McKinney har tidigare haft ledande roller på bland annat EmCare, Iasis, Leland Medical och Brim Healthcare. Han tjänstgör som sjukvårdskonsult för olika katolska välgörenhetsorganisationer.

Melissa Bourestom kommer närmast från en roll som Executive Director på American Advertising Federation Dallas. Hon har tidigare arbetat med försäljning och marknadsföring på myFootpath.

Josephine Divers är legitimerad sjuksköterska med 20 års erfarenhet av arbete med onkologi, med särskilt fokus på bröstcancer. Hon kommer närmast från en roll som registrerad onkologisjuksköterska vid Baylor/Sammons Cancer Center, en del av U.S Oncology, där hon jobbade i sju år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078