23948sdkhjf

Starkt från Recipharm

I sin rapport från det tredje kvartalet visar kontraktstillverkaren Recipharm upp ett ökat resultat.
I sin delårsrapport från det tredje kvartalet visar CDMO-bolaget Recipharm en ökning i sin nettoomsättning med 45 procent. Den landade på 1 138 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 785 miljoner under motsvarande period året innan.

- Försäljningen, även utan förvärv, var den högsta någonsin för ett tredje kvartal. Försäljningen ökade totalt med 45 procent. Tillväxten utan förvärv var 5,9 procent. Ett viktigt bidrag till tillväxten var försäljningen från det nya kontraktet i Kaysersberg med stark efterfrågan för Blow-Fill-Seal teknologi. Generellt fortsatte efterfrågan att vara stark i segmentet Sterile Liquids och vi såg en signifikant underliggande volymtillväxt på den indiska marknaden, säger vd Thomas Eldered i delårsrapporten.

Bolagets ebita-resultat ökade med 67 procent till 144 miljoner kronor (86) och rörelseresultatet var 44 miljoner (27). Resultatet efter skatt uppgick till 12 miljoner kronor (0) vilket ger en resultatmarginal på 1 procent (0). Resultat per aktie landade på 0,14 (-0,01).

Läs även:
Recipharm öppnar nytt GLP-labb
Öppnar Nordens största GLP-labb för bioanalyser i Uppsala och planerar rekryteringar.

Utför förvärv i tre länder
Kontraktstillverkaren Recipharm köper verksamheter i Sverige, USA och Indien.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078