23948sdkhjf

Stort intresse för Lund

50 uppstartsbolag från hela världen sökte när det var dags för den andra upplagan av e-hälsoacceleratorn Health2B. Nio bolag valdes ut.

Under tre intensiva månader kommer bolagen i acceleratorprogrammet Health2B att få utveckla sina affärsidéer och sparras av en erfaren och kompetent skara mentorer och rådgivare. De nio utvalda bolagen har chansen att bli framtidens bolag inom Connected Health, uppkopplade produkter och tjänster för en effektivare sjukvård och ett hälsosammare liv.

- Tillgången till erfarna mentorer, stödet från det svenska tech ekosystemet men också programmets fokus att på tre månader få ett kundanpassat hållbart och lönsamt start-up bolag ut på marknaden gör det här programmet unikt, säger Mike Gerstenfeld, grundare och vd för det amerikanska bolaget Ensa, ett av de bolag som antagits till Health2B.

Mike hade med sitt bolag Ensa precis sökt ett amerikanskt acceleratorprogram, som erbjöd USD 100 000 för 8 % ägarandel i bolaget, när Mike uppmärksammade utlysningen av Health2B.

- Health2B erbjöd oss ett mer fokuserat och heltäckande program och stöd för att få ut vår tjänst på en global marknad och därför valde vi att dra tillbaka vår ansökan till det amerikanska acceleratorprogrammet. Dessutom krävde Health2B ingen ägarandel i utbyte, fortsätter Mike.

Bakom acceleratorprogrammet Health2B står Healthy Habits, SmiLe och Lean Forward, Startup Studio. Miljön som SmiLe erbjuder är unik. Inom tio minuters promenad finns över 800 bolag.

- Vi gifter ihop entreprenörer med olika bakgrund med vår Life Science-kompetens. Här finns ett unikt nätverk av sjukvårdskunniga människor och forskning i världsklass, säger Ebba Fåhraeus, VD för SmiLe.

Health2B avslutas i slutet av januari med att entreprenörerna får presentera sina bolag för investerare, näringslivsprofiler och andra intressenter. Almi Invest stöder projektet och ger deltagande företag möjlighet att söka en grundfinansiering på 200 000 kr.

Bolagen som valts ut:
CORA – har utvecklat en mobilapp som hjälper personer med högt blodtryck att leva ett hälsosammare liv .

TRYGGEL – ökar säkerheten och kvalitén på vård i hemmet av äldre människor med hjälp av uppkopplad teknik, IoT.

MY LIVING RECORD - erbjuder en lösning där all hälsorelaterad information om en individ samlas på en plattform, ett verktyg för att optimera kommunikationen mellan individen och olika vårdgivare.

POST DOC - utvecklar ett användarvänligt verktyg för informationsöverföring och interaktiv kommunikation mellan patienten och vårdgivaren.

MENTAL SCANNING TEAM - effektiviserar psykiatrin genom att erbjuda beslutsstöd och insikt såväl för individ som terapeut, vilket leder till minskad mental ohälsa och mindre kostnader för samhället.

ENSA – kopplar samman användarens hälso-appar med deras medicinska journaler och ger personliga och konkreta hälsorekommendationer i realtid på användarens mobilenhet.

ATTAIN HEALTH – coaching, individanpassad medicinering och läkare on-demand för personer med kroniskt tillstånd som vill vara i förarsätet.

WIDE – erbjuder ett automatiskt och kundanpassat verktyg för digital 3D-tillverkning av proteser och stödbandage.

CHECKUP - genom e-hälsoverktyg genomförs tätare kontroller av hälsotillstånd på ett enkelt och tidseffektivt sätt, vilket möjliggör att patienten får en bättre förståelse för sin hälsa.

Läs även:
Smile stärker teamet
Lina Boreson tar plats som affärsrådgivare på life science-inkubatorn Smile, som bytte namn från Lund Life Science Incubator i maj.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.43