23948sdkhjf

Cancerbolaget stärker upp

Förstärker styrelsen inför internationell expansion.

Malmöbaserade Ascelia pharma, specialiserat på utveckling av nya cancerläkemedel stärker nuvarande styrelse med Helena Wennerström och Hans Maier inför bolagets fortsatta tillväxtresa.

– Vi är redo att ta Ascelia pharma till nästa nivå. Vi är mycket glada att Helena Wennerström och Hans Maier ansluter till styrelsen och att kunna ta del av den värdefulla kunskap och erfarenhet som de båda bidrar med, inte minst när det gäller life science, företagsutveckling och internationalisering, säger Peter Benson, styrelseordförande Ascelia pharma i ett pressmeddelande.

Hans Maier har haft ledande befattningar inom Schering och Bayer i 25 år. Han är medgrundare och managing partner på BGM Associates Gmbh, ett rådgivande företag inom Life Science och företagsaffärer baserat i Berlin. Hans är doktor i ekonomi och samhällsvetenskap och är professor i international strategic management vid Berlin school of economics and law.

Helena Wennerström är finansdirektör och vice vd i Bulten och har sedan tidigare erfarenhet från liknande positioner i Finnveden och Finnveden Bulten samt från Dicentia och Topcon. Helena, som är civilekonom, kommer att vara ordförande i revisionsutskottet i Ascelia pharma.

– Ascelia pharma är en pionjär inom utvecklingen av nyskapande läkemedelsprodukter som fyller ett tomrum på marknaden där tillgänglig cancerbehandling saknas. Jag ser med tillförsikt fram emot att som styrelseledamot och med min finansiella kunskap bistå bolaget i dess spännande resa framåt, säger Helena Wennerström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097